Eropuit in coronatijd

Vier het Leven gaat dit najaar daar waar mogelijk, voorzichtig weer culturele activiteiten organiseren. Onze deelnemers ontvangen de komende maanden per post of telefonisch het programma-aanbod voor hun regio.

Wij houden ons tijdens het uitgaan aan de richtlijnen van het RIVM en hebben daarnaast vanuit Vier het Leven aanvullende coronarichtlijnen opgesteld. Deze treft u hieronder aan als pdf. Door de coronamaatregelen kan de beleving van het uitje anders zijn. Wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers en vrijwilligers hiervan op de hoogte zijn, zodat zij een bewuste keuze kunnen maken om wel of niet deel te nemen aan een Vier het Leven-activiteit.

Coronatoegangsbewijs voor activiteiten vanaf 25 september

Vanaf 25 september is een legitimatie- en een coronatoegangsbewijs (een vaccinatiebewijs, een negatieve coronatestuitslag of een herstelbewijs) verplicht in o.a. alle horecagelegenheden, theaterzalen, concertzalen en bioscopen. Meer informatie over de verschillende coronabewijzen vindt u hier. Uitgebreide informatie over de CoronaCheck-app en het printen van een digitaal coronabewijs kunt u hier terugvinden.

Beschikt u niet over een smartphone, computer, printer of digiD dan kunt u contact opnemen met de speciale helpdesk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, telnr. 0800-1351 of 0800-1421. Hier kunt u met uw burgerservicenummer (uw BSN vindt u terug op uw legitimatiebewijs) en uw postcode een papieren coronabewijs aanvragen. Dit bewijs wordt per post naar u toegestuurd en is een jaar geldig. Houd er rekening mee dat dit 5 dagen kan duren.

Het gele boekje en het papieren document dat u direct nadat u bent gevaccineerd heeft ontvangen, zijn geen officiële vaccinatiebewijzen en kunnen niet worden gebruikt als toegangsbewijs.

Programma
Het programma kan afwijken van wat men van Vier het Leven gewend is. Dit heeft te maken met de op dat moment geldende coronamaatregelen. Wij hebben rekening te houden met verschillende factoren die regionaal kunnen verschillen, zoals het aanbod per theater. Nog niet alle theaters zijn opgenomen in het programma en nog niet alle genres zijn beschikbaar. De aanvangstijden en de plaatsen in het theater kunnen anders zijn. Ook is het aantal voor Vier het Leven beschikbare kaarten misschien niet altijd toereikend. Wij gaan ons best doen een eerlijke toewijzing van de uitjes te realiseren. Indien een deelnemer op de reservelijst komt, wordt hij of zij hierover geïnformeerd. 

Horeca
Wij kunnen nog geen zekerheid geven over de mogelijkheden in de foyer. Dit beleid is sterk afhankelijk van de coronamaatregelen op dat moment. Het kan zijn dat we een drankje in de zaal krijgen of dat we toch gebruik kunnen maken van onze zitplaatsen in de foyer. 

Pauze
Veel voorstellingen hebben in deze periode geen pauze. Dit kan per voorstelling en per theater verschillen. 

Begeleiding
Afhankelijk van de situatie wordt de deelnemer alleen of samen met andere ouderen begeleid. 

Gezondheidscheck
Bij het ophalen zal de vrijwilliger een paar korte vragen stellen aan de gast over zijn of haar gezondheid. Indien op alle vragen "nee” kan worden geantwoord, gaan ze gezellig uit. Indien de deelnemer wel klachten heeft, gelden onze algemene voorwaarden voor annulering. 

 

Downloads

Coronarichtlijnen deelnemers Vier het Leven

Versie 6 (vanaf 25 september 2021)

Coronarichtlijnen vrijwilligers Vier het Leven

Versie 6 (vanaf 25 september 2021)