Vrijwilligers bij Vier het Leven

Houdt u van theater en vindt u het leuk om iets voor een ander te betekenen? Word vrijwilliger bij Vier het Leven! Het persoonlijk begeleiden van ouderen naar voorstellingen is een hartverwarmende ervaring. Want samen uit is samen genieten.

De aanpak
Als vrijwilliger begeleidt u een kleine groep ouderen per keer. Gedurende het uitstapje biedt u de ondersteunende arm en warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag of avond.

Deelnemende ouderen worden persoonlijk opgehaald, tijdens de voorstelling begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Voor de ouderen zijn begeleiding, vervoer, entree en consumpties allemaal inbegrepen.

Groeiend animo
Vier het Leven groeit hard. Van zeshonderd ouderen in 2006 naar meer dan 25.000 deelnames in 2018! De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk, de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. Onze vrijwilligers spelen hierin een cruciale rol.

Geschiktheid
Waar moet u als vrijwilliger aan voldoen? Het zijn bijzondere mensen, de vrijwilligers van Vier het Leven. Allereerst hebben ze een warm hart voor ouderen en liefde voor het theater. Ze vinden het oprecht leuk iets voor een ander te betekenen. Dat is het belangrijkste.

Daarnaast hebben ze de volgende zaken gemeen:
- flexibel inzetbaar
- stressbestendig
- representatief
- handig met een computer (met name e-mail)
- in bezit van een 5-deurs auto 

Voor onze begeleiders hanteren wij een maximale leeftijd van 75 jaar.

Trainingsprogramma
Vier het Leven kent een trainingsprogramma voor nieuwe vrijwilligers. Deze training is gebaseerd op onze jarenlange ervaring met het begeleiden van ouderen. Zo wordt u goed voorbereid op uw taken als begeleider.