De Oprichters

Stichting Vier Het Leven is op 3 mei 2005 opgericht door Helma van Heerikhuize en Annerieke Vonk. Als initiatiefnemers vormen zij de inspirerende motor achter Vier het Leven. Wie zijn ze en wat bezielt ze?

                                                                                         
Helma van Heerikhuize (1971)

Na het afronden van haar studie communicatiewetenschappen aan de UvA (1996) maakt Helma kennis met de theaterwereld als projectcoördinator van een landelijke toneelpublieksprijs (Gouden Gids Publieksprijs).

Twee jaar later stapt ze over naar de publieke omroep als marketeer voor de culturele (leden)programma's. Helma levert een belangrijke bijdrage aan het werven en binden van cultuurliefhebbers aan de AVRO d.m.v. het initiëren en realiseren van loyaliteitsprogramma's.

Uiteindelijk neemt Helma het besluit om haar opgedane ervaring en kennis in te zetten voor een kwetsbare groep ouderen in onze samenleving. De aanleiding hiervoor was als volgt:

"In 2003 lag ik drie weken op de bank met een gebroken been en had ik een bijzondere ontmoeting met een oudere dame van 88 jaar. Tijdens dat gesprek besefte ik dat het niet zo vanzelfsprekend is erop uit te gaan als je afhankelijk bent van anderen. Ik dacht: dát is wat ik wil ... iets doen voor oudere mensen die er nog graag op uit willen, naar een theater of concert bijvoorbeeld, maar dit niet meer zelfstandig kunnen. Het idee voor Vier het Leven was geboren!"

Helma is een bruggenbouwer en een gedreven netwerker met kennis van de culturele wereld. Met haar marketingervaring initieert zij succesvolle samenwerkingsverbanden met strategische partners. Zo werkt zij met hart en ziel aan een duurzame toekomst voor Vier het Leven.


Annerieke Vonk (1970)

Na haar studie facilitaire dienstverlening in Deventer en organisatiesociologie aan de UvA in Amsterdam start Annerieke haar loopbaan bij een organisatieadviesbureau op het gebied van kennismanagement.

Vervolgens wordt ze projectmanager bij een grote zorginstelling en leert vanuit diverse werkgebieden de zorgsector kennen. Met haar brede werkervaring wil ze een bijdrage leveren aan de maatschappij en in het bijzonder aan ouderen.

In het verzorgingshuis waar ik werkte, werd het na 5 uur oorverdovend stil. De activiteitenbegeleiding ging naar huis en de avondploeg installeerde zich dan. Af en toe hoorde je iemand voorbij zoeven of trippelen. Als je als oudere nog de deur uit wilde, was  je afhankelijk van familie of vrijwilligers.”  

"Ook mijn oma zat in een verzorgingshuis en was afhankelijk van anderen om nog buiten de vier muren van haar appartement te komen. Op zondag kwam de lokale muziekschool weleens spelen en dan werd mijn oma daar met een kopje koffie aan een van de tafels gezet. Heel lief, maar mijn oma was honderd keer liever naar een mooi concert gegaan.”

“Met mijn kennis en ervaring hoop ik via Stichting Vier het Leven wat toe te voegen aan de levenskwaliteit van senioren die er nog wel op uit willen, maar dit niet meer kunnen. We willen iets extra's bieden voor deze groep. Een zorgeloze avond uit! Om naar uit te kijken en met plezier aan terug te denken.”

Annerieke is een onvermoeibare duizendpoot, gespecialiseerd in het managen van bedrijfsprocessen. Met haar ervaring op het gebied van projectmanagement weet zij het groeiende succes van de organisatie in goede banen te leiden.