Uitleg over het culturele ontmoetingsplein

Welkom op het ontmoetingsplein van Vier het Leven! Op dit plein vindt u een overzicht van alle online activiteiten, een mediatheek en een prikbord. Hier volgt een korte uitleg over alle onderdelen.

Agenda 

In de agenda vindt u een overzicht van alle online-activiteiten die Vier het Leven de komende tijd organiseert en waarvoor u zich als deelnemer kunt aanmelden. De activiteiten worden via de videobeldienst Zoom aangeboden. U kunt eenvoudig deelnemen door maximaal 15 minuten voor aanvang op de Zoomlink in de activiteit te klikken. In het document onderaan deze pagina downloads (uitleg online reserveren) wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u zich voor één of meerdere activiteiten aanmeldt en wat u moet doen om in de online Zoombijeenkomst terecht te komen. 

Wilt u Zoom installeren? In onderstaande instructievideo's legt Jannie uit hoe u Zoom installeert en gebruikt. 

    

Dit moet u doen als u Zoom niet heeft geïnstalleerd:

  • Klik op de link. Die geeft toegang tot de online bijeenkomst. Zoom opent via uw internetbrowser (het programma dat u gebruikt om internetpagina’s te bekijken) op uw computer, tablet of telefoon.
  • Klik op de knop Launch Meeting (start vergadering).
  • Vul dan uw naam in. De naam die u hier invult is zichtbaar voor andere deelnemers van de Zoombijeenkomst.
  • Klik vervolgens op Join (meedoen).
  • Klik op Join with computer audio (meedoen met geluid vanaf de pc). Dit is belangrijk omdat u anders niet hoort tijdens de bijeenkomst!
  • U wordt vervolgens door de host toegelaten en kunt de bijeenkomst bijwonen.

Mediatheek 

Elke week wordt er op de startpagina (home) van het ontmoetingsplein onder de eerstvolgende activiteit een leuke online voorstelling of podcast uit de mediatheek uitgelicht door één van onze redactiemedewerkers of pleinbezoekers. In de mediatheek vindt u een uitgebreide verzameling van video's en podcasts die u, wanneer het u uitkomt, kunt bekijken en beluisteren. Bovenin, onder 'Zoek in onze mediatheek' kunt u eventueel aangeven naar welk genre uw voorkeur uitgaat. U kunt meerdere genres selecteren. Vervolgens verschijnen dan alleen de items uit dat desbetreffende genre. Wanneer u toch liever weer alles wilt bekijken, klikt u op alles wissen en wordt uw selectie opgeheven. Wanneer u op het plaatje van de voorstelling van uw keuze klikt, verschijnt in een nieuw tabblad (of in een app) de video of website. U kunt weer terugkeren naar het plein door helemaal bovenin het scherm op het tabblad Ontmoetingsplein te klikken. De mediatheek wordt wekelijks aangevuld dus u vindt er altijd iets nieuws!

Bekijkt u zelf wel eens video’s op YouTube en heeft u een tip die u wilt delen met de andere pleinbezoekers? Stuur ons dan een berichtje door bovenin op: ja, ik heb een tip te klikken. Dan verschijnt het onderstaande scherm dat u kunt invullen. Vergeet u hier niet het linkje (begint met https://.....) of de complete titel van de voorstelling in te vullen. En helemaal leuk wanneer u er een persoonlijk tekstje bij typt, zodat wij de video op de startpagina kunnen plaatsen als ‘de tip van’. 

Prikbord

Hier vindt u altijd vier actuele onderwerpen waarop u kunt reageren. Dit doet u door eerst op een van de onderwerpen te klikken. Dan verschijnt de tekst van dat onderwerp in beeld en kunt u reageren door op de knop reageer hierop te klikken. Vervolgens verschijnt er een invulveld waarin u uw reactie kunt typen. Daarna klikt u op versturen. Ook voor het prikbord kunt u zelf een leuk onderwerp insturen door op ja, ik heb een suggestie te klikken. 

Om ervoor te zorgen dat het plein een leuke, persoonlijke ontmoetingsplek is voor deelnemers en vrijwilligers van Vier het Leven, kunnen andere pleinbezoekers uw naam zien wanneer u een reactie plaatst op het prikbord. Standaard worden uw achternaam en uw woonplaats getoond. Wanneer u het leuker vindt dat ook uw voornaam zichtbaar is, kunt u dit aanpassen in uw persoonlijke pleinprofiel. Daarnaast kunt u een foto van uzelf toevoegen zodat het digitale contact nog persoonlijker wordt. Onderaan deze pagina staat bij downloads (uitleg pleinprofiel) uitgelegd hoe u dit doet.

 

Mijn Vier het Leven

Wanneer u bovenin de menubalk op de tekst Mijn Vier het Leven klikt, komt u weer in uw persoonlijke Vier het Leven-omgeving terecht. Hier kunt u ook weer uitloggen.

 

Heeft u nog vragen of ergens hulp bij nodig? Stuur dan een e-mail naar helpdesk@4hetleven.nl. Dan nemen wij contact met u op.

Wij wensen u veel plezier op het ontmoetingsplein!

Downloads

Uitleg online reserveren

Hierin staat stapsgewijs uitgelegd hoe u een online activiteit reserveert.

Uitleg pleinprofiel

Hierin staat uitgelegd hoe u uw naam wijzigt en een foto toevoegt aan uw profiel.