Het Ontmoetingsplein

Naast uitgaan met Vier het Leven is het nu ook mogelijk om vanuit uw eigen woonkamer online te genieten van cultuur. Dat kan via het digitale culturele Ontmoetingsplein, exclusief voor Vier het Leven-deelnemers.

Op het Ontmoetingsplein vindt u een Prikbord met altijd vier leuke columns waarop u kunt reageren. Maar ook een Thuistheater, met ruim 350 speciaal voor u geselecteerde video’s. U kunt daar genieten van mooie (klassieke) concerten, musicals, podcasts, cabaret, rondleidingen door musea en nog veel meer. Door eenvoudig uw favoriete genre te selecteren, ziet u in een oogopslag wat deze mediatheek u te bieden heeft. 

Daarnaast organiseert Vier het Leven minimaal 2x per week een online bijeenkomst via Zoom. Wij noemen dit de Koffiemomenten; een uur lang gezellig met elkaar koffiedrinken en praten over een cultureel of actueel onderwerp. Ook schuift er regelmatig een interessante gast aan die vertelt over zijn of haar passie, hobby of beroep. Zo kwam onlangs Tania Kross op de koffie en ging gezellig met ons in gesprek over wat muziek voor haar betekent. Maar ook museumgids Anneloes schuift regelmatig aan. Met haar wandelen we dan virtueel door het Mauritshuis terwijl zij de schilderijen van heel dichtbij laat zien en vertelt over de mooie details. Samen met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseren wij Seniorencolleges. Een jonge studentdocent geeft dan een college over een interessant onderwerp, afgestemd op de wat oudere doelgroep. Ook hier is er alle ruimte voor interactie. 

U kunt de agenda voor de komende tijd alvast bekijken door op deze knop te klikken en de eerste vier cijfers van uw postcode in te vullen. U ziet dan ook meteen welke activiteiten wij in uw regio organiseren. 

Bent u minimaal 65 jaar en lijkt het u leuk om het Ontmoetingsplein te kunnen bezoeken? Dan kunt u zich hieronder inschrijven. En als u geen interesse heeft in onze activiteiten buiten de deur maar echt alleen toegang wilt tot het Ontmoetingsplein, dan willen wij u vragen om een vinkje te plaatsen voor de tekst: Ik wil alleen toegang tot het digitale ontmoetingsplein en niet deelnemen aan de fysieke activiteiten van Vier het Leven. U ontvangt dan van ons een uitnodigingsmail waarmee u uw Vier het Leven-account kunt activeren. 

Wilt u weten wat onze gasten van het Ontmoetingsplein vinden? Lees dan hier het interview met mevrouw van der Horst. Zij is 96 jaar en een van onze vaste gasten tijdens de online bijeenkomsten. En hieronder vertelt mevrouw Baldal waarom zij het Ontmoetingsplein graag bezoekt:

“Het ontmoetingsplein is een fijne aanvulling op de website van Vier het Leven, op een gemakkelijke en veilige manier kun je thuis allerlei voorstellingen bekijken, en in contact met anderen komen met de koffiemomenten en colleges. En het is heel gemakkelijk om op het plein te komen. Als je eenmaal geregistreerd bent dan kun je op ieder moment inloggen, door je e-mailadres en een wachtwoord in te vullen. Deze kun je heel simpel opslaan in je telefoon, laptop, tablet of computer.

De koffiemomenten zijn heel gezellig en leuk. Je leert elkaar kennen en via Zoom kan iedereen meepraten en ideeën uitwisselen. Ik heb ook al diverse colleges bijgewoond, zoals een over lands- en andere grenzen, fotografie, mensen kijken, enz. Alle colleges waren heel interessant. Ook kon iedereen vragen stellen, heel boeiend en leerzaam! Ik raad andere Vier het Leven-gasten aan om eens een kijkje te nemen op het Plein. Voor iedereen is er iets interessants en leuks te vinden. Tijdens mijn uitjes met Vier het Leven spreek ik er graag over, om mensen enthousiast te maken!”

Wij hopen u binnenkort te ontmoeten op het Ontmoetingsplein!

 

Downloads

Uitleg een online activiteit reserveren

Hier leest u hoe u een online activiteit kunt reserveren via het Ontmoetingsplein.