Online activiteiten

Normaal gesproken vindt u op deze pagina een overzicht van culturele activiteiten in uw postcodegebied. Omdat het de komende tijd door de coronamaatregelen helaas niet mogelijk is om met elkaar naar het theater, de film en het museum te gaan, hebben we hieronder een aantal online initiatieven verzameld die u kunt bekijken en beluisteren. Filmpjes van artiesten die ons een hart onder de riem steken, virtuele rondleidingen door musea en leuke voorstellingen en concerten. Wij blijven deze pagina de komende maanden voorzien van nieuw materiaal en leuke tips! Zodra we er weer samen op uit kunnen, vindt u hier weer het programma voor uw regio.

Contact met Vier het Leven

Bent u deelnemer van Vier het Leven en vindt u het fijn om even telefonisch contact te hebben met een van onze vrijwilligers in deze lastige periode, dan kunt u contact opnemen met ons centrale telefoonnummer: 035 5245156. U wordt dan teruggebeld door een vrijwilliger uit uw eigen regio. U kunt ons ook bellen wanneer u hulp nodig heeft bij het bekijken van ons digitale culturele aanbod. Ook dan wordt u door een van onze vrijwilligers gebeld die u uitlegt hoe alles werkt. Wanneer u graag via de Vier het Leven nieuwsbrief nog meer culturele tips wilt ontvangen kunt u dit ook telefonisch aan ons doorgeven.

Door op de linkjes (onderstreepte woorden) of filmpjes hieronder te klikken komt u bij de activiteit terecht.

 

Persoonlijke boodschappen

Van een aantal artiesten ontvingen wij een persoonlijke boodschap voor onze gasten en vrijwilligers:

  

Muziek

Het Concertgebouworkest heeft diverse concertregistraties online gezet. Daarnaast kunt u iedere zondagochtend om 10.30 uur op RTL Z genieten van een unieke concertregistratie van dit orkest. De uitzendingen worden kort ingeleid door Dominic Seldis, de Britse solocontrabassist van het Concertgebouworkest die ook bekend is van onder meer het tv-programma Maestro. De concerten zijn in april en mei op zondagochtend te zien bij RTL Z (KPN kanaal 11, Ziggo kanaal 12 en T-mobile Thuis kanaal 11).

Bekijk hieronder de exclusieve huiskamerconcerten van De Meisjes met de Wijsjes, Gerard Alderliefste en Claudia de Breij, speciaal voor Vier het Leven.

 

Theater

Theater zonder publiek: Een uitgebreide lijst met streams en online registraties.

De musical 'Rondom het Rembrandtplein' is gebaseerd op het ware leven van revueartiest Frits Schakels en speelt zich af eind jaren '20 van de vorige eeuw.

Hieronder een persoonlijk berichtje van Jon van Eerd voor alle Vier het Leven gasten en vrijwilligers.

Bekijk hier de voorstelling van Cirque du Soleil. Het gezelschap omschrijft de voorstelling "Kurios" als de kracht van de menselijke verbeelding. 

 

Opera en ballet

Opera Ballet Vlaanderen biedt de komende weken de beste opera's en en balletten uit de afgelopen seizoenen.

Introdans heeft een Thuisbioscoop opgezet met daarin prachtige video’s en documentaires.

In het jaar waarin Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa is maken filmmaker Willem van de Sande Bakhuyzen en choreograaf Ed Wubbe samen de dansfilm Lost. De inspiratie? Hoe kan het ook anders: Rotterdam.

 

Musea

Het aanbod van exposities (o.a. van het Rijksmuseum en het Van Gogh museum) is te vinden op Google Arts & Culture. Tip: klik op de ‘vertalen met Google’-button om de tekst naar Nederlands te vertalen.

Close Up biedt 8 mooie kunstdocumentaires aan om thuis te bekijken.

In korte video's biedt het Thuismuseum een virtuele tour door lege musea langs prachtige werken die nu niemand te zien krijgt, waaronder Panorama Mesdag: een van de oudste nog bestaande panorama’s in de wereld! 

 Wij wensen u veel kijk- en luisterplezier!