Online activiteiten

Normaal gesproken vindt u op deze pagina een overzicht van culturele activiteiten in uw postcodegebied. Omdat het de komende tijd door de coronamaatregelen helaas niet mogelijk is om met elkaar naar het theater, de film en het museum te gaan, hebben we hieronder een aantal online initiatieven verzameld die u kunt bekijken en beluisteren. Filmpjes van artiesten die ons een hart onder de riem steken, virtuele rondleidingen door musea en leuke voorstellingen en concerten. Wij blijven deze pagina de komende maanden voorzien van nieuw materiaal en leuke tips! Zodra we er weer samen op uit kunnen, vindt u hier weer het programma voor uw regio.

Contact met Vier het Leven

Bent u deelnemer van Vier het Leven en vindt u het fijn om even telefonisch contact te hebben met een van onze vrijwilligers in deze lastige periode, dan kunt u contact opnemen met ons centrale telefoonnummer: 035 5245156. U wordt dan teruggebeld door een vrijwilliger uit uw eigen regio. U kunt ons ook bellen wanneer u hulp nodig heeft bij het bekijken van ons digitale culturele aanbod. Ook dan wordt u door een van onze vrijwilligers gebeld die u uitlegt hoe alles werkt. Wanneer u graag via de Vier het Leven nieuwsbrief nog meer culturele tips wilt ontvangen kunt u dit ook telefonisch aan ons doorgeven.

Door op de linkjes (onderstreepte woorden) of filmpjes hieronder te klikken komt u bij de activiteit terecht.

 

Persoonlijke boodschappen

Van een aantal artiesten ontvingen wij een persoonlijke boodschap voor onze gasten en vrijwilligers:

  

Muziek

Gaat u er maar lekker voor zitten! André Rieu trakteert u op de volledige versie van zijn beroemde Maastrichtse concert: klik hier

Lucas en Arthur Jussen nemen u mee naar Debussy’s dromerige klankwereld: klik hier

Bekijk hieronder de exclusieve huiskamerconcerten van De Meisjes met de Wijsjes, Gerard Alderliefste en Claudia de Breij, speciaal voor Vier het Leven.

 

Theater

Met dank aan De Graaf & Cornelissen Entertainment is het mogelijk om de komende vier weken vier oer-Hollandse musicalproducties online te bekijken. Geniet vanaf uw eigen bank van: 
Liesbeth, de musical > klik hier
Wat Zien Ik?! > klik hier
Op Hoop van Zegen > klik hier
Volendam, de musical > klik hier

Nostalgie ten top met de musical De Jantjes uit 1997. Met Peter Faber, Danny de Munk, Carry Tefsen, en vele anderen: 

Geniet van deze prachtige oude opname van Op een Mooie Pinksterdag door André van den Heuvel en Leen Jongewaard: 

Theater zonder publiek: Een uitgebreide lijst met streams en online registraties.

“Ja hoor…daar is ie weer!” Vanuit het DeLaMar Theater in Amsterdam zorgt André van Duin voor onnavolgbare en hilarische sketches en luisterliedjes: klik hier

In "Tineke’s Toppers" neemt Tineke Schouten u mee door haar rijke repertoire. Deze aflevering gaat over familie: klik hier

Hieronder een persoonlijk berichtje van Jon van Eerd voor alle Vier het Leven gasten en vrijwilligers.

Bekijk hier de voorstelling van Cirque du Soleil. Het gezelschap omschrijft de voorstelling "Kurios" als de kracht van de menselijke verbeelding. 

 

Dans

Tijdens de Nederlandse Dansdagen was het dit jaar mogelijk om de top van de Nederlandse dans vanuit uw eigen huiskamer te bekijken. Hier kunt u de optredens terugkijken!: Klik hier

Adagio Hammerklavier wordt wereldwijd beschouwd als een van de klassiekers van de twintigste-eeuwse dans. Bekijk de prachtige uitvoering door het Nationale Ballet onder leiding van Hans van Maanen: 

 

Opera en ballet

Operazangeres Francis van Broekhuizen zingt de aria Vissi d’Arte van Puccini wandelend door museum Beelden aan Zee: 

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Scapino Ballet Rotterdam hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw videoproject ‘Music in motion’:

 

Musea

Het aanbod van exposities (o.a. van het Rijksmuseum en het Van Gogh museum) is te vinden op Google Arts & Culture. Tip: klik op de ‘vertalen met Google’-button om de tekst naar Nederlands te vertalen.

Close Up biedt 8 mooie kunstdocumentaires aan om thuis te bekijken.

In korte video's biedt het Thuismuseum een virtuele tour door lege musea langs prachtige werken die nu niemand te zien krijgt, waaronder Panorama Mesdag: een van de oudste nog bestaande panorama’s in de wereld! 

 Wij wensen u veel kijk- en luisterplezier! In ons gastenboek kunt u laten weten wat u van ons online aanbod vindt.