Maak het mogelijk

Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij

De Nationale Postcode Loterij steunt Vier het Leven dankzij haar deelnemers. En daar zijn wij, als organisatie die zich met vele vrijwilligers inzet om ouderen onder het motto ‘Samen Uit, samen genieten’ mee uit te nemen, heel blij mee!  

Want dankzij deze samenwerking kunnen we sociaal-culturele activiteiten organiseren om gevoelens van eenzaamheid onder (kwetsbare) ouderen te voorkomen. En kunnen we nog meer ouderen culturele belevenissen bezorgen en daarmee in verbinding stellen met de samenleving.

Naast de vaste bijdrage van de Postcodeloterij, blijft Vier het Leven ook verbonden aan de VriendenLoterij. Steeds meer deelnemers kiezen Vier het Leven als hun goede persoonlijke, zelfgekozen goede doel. Van de loten van deze spelers ontvangt Vier het Leven 40% van de lotprijs! Ook u kunt dit doen wanneer u meespeelt. Dit regelt u door te bellen met de klantenservice van de VriendenLoterij, tel. 088 0201020. U geeft dan aan de medewerker door dat u voor Stichting Vier het Leven wilt meespelen. Speelt u nog niet mee en wilt u Vier het Leven op deze manier steunen? Klik dan hier voor alle informatie!

Over de Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.    
   
Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is 8 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Stichting Vier het Leven en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.  
  
De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). 

Bijzonder programma uitgelicht: Leren en Inspireren
Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij voor het samenwerkingsproject 'Leren en inspireren’, kunnen deelnemers van Vier het Leven nu ook seniorencolleges bijwonen. Voor dit project bundelen wij onze krachten met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. De colleges worden verzorgd door studentdocenten en kunnen op locatie of online (via het ontmoetingsplein) worden bijgewoond.