Maak het mogelijk

Nationale Postcodeloterij en VriendenLoterij

Stichting Vier het Leven heeft eind september 2021 goed nieuws vernomen; namelijk dat zij voor de duur van 5 jaar opnieuw wordt gesteund door de Goede Doelen Loterijen. De Nationale Postcodeloterij steunt Vier het Leven dankzij haar deelnemers. En daar zijn  wij, als organisatie die zich met vele vrijwilligers inzet om ouderen onder het motto ‘Samen Uit, samen genieten’, mee uit te nemen, heel blij mee!  

Want dankzij deze samenwerking kunnen we sociaal-culturele activiteiten organiseren om gevoelens van eenzaamheid onder (kwetsbare) ouderen te voorkomen. En kunnen we nog meer ouderen culturele belevenissen bezorgen en daarmee in verbinding stellen met de samenleving.

Naast de vaste bijdrage van de Postcodeloterij, blijft Vier het Leven ook verbonden aan de VriendenLoterij. Steeds meer deelnemers kiezen Vier het Leven als hun goede persoonlijke, zelfgekozen goede doel.  Van de loten van deze spelers ontvangt Vier het Leven 40% van de lotprijs! Ook u kunt dit doen wanneer u meespeelt. Dit regelt u door te bellen met de klantenservice van de VriendenLoterij, tel. 088 0201020. U geeft dan aan de medewerker door dat u voor Stichting Vier het Leven wilt meespelen. Vanaf € 14,50 speelt u maandelijks mee. Heel fijn als u ons op deze manier wilt steunen.

Over de Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil
De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. Waarbij mens en natuur centraal staan. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt uw postcode uw lotnummer. Daardoor wint u samen met uw buren. Inmiddels spelen 3 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 149 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,1 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl

Bijzonder cultureel programma uitgelicht: Museum Plus Bus
Dankzij een extra bijdrage (in 2019 uitgekeerd) van de VriendenLoterij aan het samenwerkingsproject 'Museum Plus Bus’, is het mogelijk om ouderen een hele dag te laten genieten van een museumuitstapje. We bundelen voor dit project onze krachten met Stichting Museum Plus Bus om zo nog meer ouderen te bereiken en hen in aanraking te laten komen met een onvergetelijke ervaring; een gezellige dag naar één van de veertien deelnemende musea. Voor de ouderen zijn culturele uitstapjes en de inzet van de Museum Plus Bus onvergetelijk en van enorme toegevoegde waarde. Daarvan getuigen ook elke keer weer de vele opgetogen reacties van de deelnemers. Zo noemde een van de ouderen het 'echt gewoon een topdag!'. Kijk ook op www.museumplusbus.nl voor meer informatie over deze samenwerkingspartner.