Nieuws

Vier het Leven vervult Hartenwens in Limburg  

12 jun 2020
Als vervolg op de Ali B Vrienden Tour op Koningsdag kan Vier het Leven dankzij een bijdrage van het VriendenFonds van de VriendenLoterij 15 muzikale hartenwensen vervullen voor ouderen. Afgelopen week werd al een aantal ouderen verblijd met een optreden aan huis en vanochtend was het de beurt aan het echtpaar Blijlevens. Zij werden verrast met een intiem concert van Janine Kitzen.

Tot tranen geroerd

Vier het Leven deelnemer Roos Blijlevens is blij verrast; “Verleden week waren mijn man en ik 55 jaar getrouwd. Vanwege de coronamaatregelen hebben wij besloten geen feest te organiseren. Opeens stond een zangeres in onze woonkamer die in Duitsland de vrouwelijke hoofdrol in 'The Phantom of the Opera' heeft gezongen, hoe bijzonder. Ik heb deze musical destijds drie keer gezien. Wij waren vandaag wederom tot tranen geroerd. Wij zijn zo intens dankbaar”.

    

Van Stuttgart naar Sittard

Janine Kitzen speelde van 2002 t/m 2004 de hoofdrol in de door Stage Entertainment Duitsland geproduceerde musical 'The Phantom of the Opera'. In Stuttgart speelde zij in het SI-centrum de rol van Christine Daaé. Van 2000 personen avond aan avond in Stuttgart naar een intiem concert voor twee in Sittard. “Als zangeres draag ik graag mijn steentje bij aan dit bijzondere initiatief Vier het Leven” aldus Kitzen die vandaag op piano begeleid werd door Rob Mennen.

Naast de Limburgse pers was ook GroenLinks wethouder Kim Schmitz, met in haar portefeuille eenzaamheidsbestrijding, aanwezig. Wethouder Kim Schmitz “Ik ben onder de indruk van de mooie initiatieven die ontstaan op de momenten dat het leven even ‘tegen zit’. Door de komst van het coronavirus ervaren veel mensen gevoelens van eenzaamheid. Er is een sociale uitdaging op alle vlakken ontstaan. De glimlach op de gezichten van het echtpaar Blijlevens is prachtig om te zien. Zij hebben zichtbaar genoten van het initiatief van Stichting Vier het Leven”. Bekijk hier de registratie die omroep L1mburg maakte van het privéconcert.

Meer nieuws