Nieuws

Vier het Leven zoekt vrijwilligers voor het digitale ontmoetingsplein!

03 okt 2022
Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geven we hier met heel Vier het Leven al jaren gestalte aan. Naast fysieke ontmoetingen willen we ouderen óók een digitale ontmoetingsplek bieden: het Vier het Leven Cultureel Digitaal Ontmoetingsplein. Dit digitale plein biedt ruimte voor ontmoeting, culturele inspiratie, persoonlijke verhalen en is een online plek om met elkaar kennis en ervaringen uit te wisselen.

In het najaar van 2022 wordt het digitale ontmoetingsplein van Vier het Leven gelanceerd met een online mediatheek, aanbod van georganiseerde online activiteiten, een digitaal prikbord en een link naar het online reserveren voor onze reguliere activiteiten. Het plein is 24 uur per dag toegankelijk. Ook ouderen die niet meer fysiek met ons mee uit kunnen gaan, kunnen op deze manier online blijven meedoen. En ouderen die in gebieden wonen waar we nu als Vier het Leven nog niet actief zijn, kunnen het plein bezoeken en aan de online activiteiten deelnemen.

Om het ontmoetingsplein inspirerend, toegankelijk en verrassend te maken en te houden, zijn wij op zoek naar vrijwilligers!

 
Redactievrijwilligers
Wij zijn per direct op zoek naar creatieve, enthousiaste redactievrijwilligers om het digitale ontmoetingsplein van Vier het Leven te laten bruisen! Je helpt mee om het plein verder te ontwikkelen, content voor het plein te creëren en deze bindend, boeiend en actueel te houden en de mediatheek te verrijken. Schrijf je graag en denk je dat jij onze pleingasten kunt inspireren met jouw culturele kennis? Schud jij met gemak ‘de cultuurtip van de week’ uit je mouw en vind je het leuk om regelmatig een geschikt gespreksonderwerp op ons prikbord te plaatsen? Of heb je een interessant netwerk en lijkt het jou juist leuk om op zoek te gaan naar contentpartners of leuke gastsprekers/artiesten voor onze online bijeenkomsten? Meld je dan aan als redactievrijwilliger! Klik hier voor de vacaturetekst. 
 
Helpdeskvrijwilligers
Ben je een computerliefhebber? Handig met tablet, laptop en smartphone? En ook enthousiast over en handig met ons automatiseringssysteem James? Laat onze deelnemers ook het gemak en het plezier van de digitale wereld van Vier het Leven ervaren. Word helpdeskvrijwilliger! 

Als helpdeskvrijwilliger help je om onze deelnemers in te laten loggen bij Vier het Leven, zodat zij online hun reserveringen kunnen maken en/of het digitale ontmoetingsplein kunnen bezoeken. Voor sommige ouderen is de digitale wereld al best vanzelfsprekend. Anderen hebben er meer moeite mee en zullen wel eens hulp nodig hebben bij het online reserveren, het inloggen of een vraag hebben over deelname aan het plein. Voor deze vragen kunnen onze deelnemers terecht bij onze helpdesk. Als helpdeskvrijwilliger help jij hen dan verder, telefonisch of per e-mail. Klik hier voor de complete vacaturetekst. 

Online gastvrouwen/gastheren en gastsprekers
Voor onze interactieve online bijeenkomsten via Zoom zijn we nog op zoek naar gastsprekers en gastvrouwen/gastheren om de bijeenkomsten (met kleine groepjes ouderen) te begeleiden. Ken je (of ben je) een enthousiaste muzikant, actrice, spreker, dichter etc. of iemand die online heel enthousiast kan vertellen over een cultureel onderwerp, een hobby of verzameling? Of lijkt het je leuk om bijvoorbeeld maandelijks een boekenclub of zangclub te begeleiden of af en toe gezellig met elkaar na te praten over een vooraf door jou geselecteerde voorstelling uit de mediatheek? Dan komen we graag met jou in contact!

Interesse?
Heb je interesse in deze nieuwe en interessante vrijwilligersfunctie(s) stuur dan een mail naar redactie@4hetleven.nl met hierin alvast wat informatie over je achtergrond en je motivatie.