Het digitale culturele ontmoetingsplein van Vier het Leven

Naast fysieke ontmoetingen biedt Vier het Leven haar deelnemers nu ook een digitale ontmoetingsplek: het culturele ontmoetingsplein! Dit digitale plein biedt ruimte voor culturele inspiratie, persoonlijke verhalen, ontmoeting en is een online plek om met elkaar kennis en ervaringen uit te wisselen.

Vier het Leven-deelnemers die behoefte hebben aan meer sociaal contact of extra culturele inspiratie, kunnen hiervoor veilig terecht op het digitale ontmoetingsplein. Maar ook ouderen die door gezondheidsproblemen niet (meer) fysiek met Vier het Leven mee uit kunnen gaan of in een gebied wonen waar Vier het Leven nog niet actief is, kunnen het ontmoetingsplein bezoeken. Het afgelopen jaar heeft Vier het Leven een groot aantal online activiteiten georganiseerd; deelnemers konden via Zoombijeenkomsten online een museum bezoeken, seniorencolleges volgen en tijdens online koffiemomenten met wekelijks een andere gastspreker met elkaar praten over een leuk cultureel onderwerp. Vanaf nu bieden wij deze online activiteiten structureel aan via het ontmoetingsplein. Daarnaast vinden bezoekers op het plein een mediatheek met zeer divers cultureel aanbod en een prikbord waar zij kunnen reageren op actuele onderwerpen.

Iedere Vier het Leven-deelnemer met een e-mailadres ontvangt automatisch een vrijblijvende uitnodiging voor het ontmoetingsplein. Bent u ouder dan 65 en heeft u geen belangstelling voor activiteiten in uw regio of zijn we daar (nog) niet actief maar lijkt het u wel leuk om online activiteiten bij te wonen? Schrijf u dan in bij Vier het Leven via dit inschrijfformulier en zet een vinkje voor de tekst:  Ik wil alleen toegang tot het digitale ontmoetingsplein en niet deelnemen aan de fysieke activiteiten van Vier het Leven. 

Deelnemers over het Ontmoetingsplein  

Mevrouw Baldal:
Het ontmoetingsplein is een fijne aanvulling op de website van Vier het Leven, op een gemakkelijke en veilige manier kun je thuis allerlei voorstellingen bekijken, en in contact met anderen komen met de koffiemomenten en colleges. En het is heel gemakkelijk om op het plein te komen. Als je eenmaal geregistreerd bent dan kun op ieder moment inloggen, door je e-mail adres en een wachtwoord in te vullen. Deze kun je heel simpel opslaan in je telefoon, laptop, tablet of computer.

De koffiemomenten zijn heel gezellig en leuk. Je leert elkaar kennen en via Zoom kan iedereen meepraten en ideeën uitwisselen. Ik heb ook al diverse colleges bijgewoond, zoals een over lands- en andere grenzen, fotografie, mensen kijken, enz. Alle colleges waren heel interessant. Ook kon iedereen vragen stellen, heel boeiend en leerzaam!

Ik raad andere Vier het Leven-gasten aan om eens een kijkje te nemen op het Plein. Voor iedereen is er iets interessants en leuks te vinden. Tijdens mijn uitjes met Vier het Leven spreek ik er graag over, om mensen enthousiast te maken!

De heer van Driel:
Hét Plein! Ze zijn er in soorten, zoals het Leidseplein, het Rode Plein, het Plein van de Hemelse Vrede, het Museumplein, Schouwburgplein en nog meer anderen. Maar géén enkel plein is zo veelzijdig als het Ontmoetingsplein van de Stichting Vier Het Leven. Je hoeft er niet eens de deur voor uit, dus het Weer kan geen argument zijn om er niet eens een keertje te gaan kijken. Wanneer je regelmatig een bakkie doet tijdens een Koffiemoment zul je zien en horen dat er heel wat te beleven valt.  

Via de Mediatheek maak je kennis met het rijke cabaret, toneel, concert of muzikaal verleden van ons land. Neem eens een kijkje, dan weet je de volgende keer sowieso waar je néé tegen zegt. Wanneer je moeite hebt om het Plein te bereiken via smartphone, computer of tablet laat dat dan weten aan Vier het Leven, dan helpen de helpdeskvrijwilligers je er te komen. Je krijgt er geen spijt van want er is zovéél Leven te Vieren. 

Wij hopen ook u binnenkort te ontmoeten op het plein!

 

Downloads

Uitleg een online activiteit reserveren

Hier leest u hoe u een online activiteit kunt reserveren via het Ontmoetingsplein.