Nieuws

Vier het Leven in de media

04 okt 2023
Afgelopen week was het de week tegen Eenzaamheid. Een mooi moment om de activiteiten van Vier het Leven in de media onder de aandacht te brengen. En wie kunnen er nou beter over Vier het Leven vertellen dan onze eigen vrijwilligers en deelnemers!

Lokale radio Twente
Vier het Leven heeft gratis 10 uur zendtijd gekregen op het lokale radiostation AAFM in Twente. Het eerste uur was op woensdagavond 27 september live op radio. Supervrijwilligers Corine en Géke gingen in gesprek met Toos, een gast van Vier het Leven. Ze bespraken de rol van de vrijwilligers, hoe uitgaan met Vier het Leven werkt, hou ouderen zich kunnen aanmelden en waarom het zo leuk is om mee te gaan met de uitjes én zochten er prachtige muziek bij. De vrijwilligers hebben dit gedaan zonder enige ervaring maar maakten er een geweldig goed radioprogramma van!

Ledenblad KBO-PCOB
Deze maand in het ledenmagazine van seniorenorganisatie KBO-PCOB een zeer uitgebreid artikel over Stichting Vier het Leven. Interviews met directeur Annerieke Vonk en vier van onze deelnemers, mevrouw Bach, de heer van Driel, mevrouw Wouters en mevrouw de Boer, waarin zij vertellen wat Vier het Leven voor hen betekent, plus een kortingsaktie voor de leden om kennis te maken met Vier het Leven.

NPO Radio 5 – Volgspot
‘Volgspot’ is een dagelijks programma op NPO Radio 5 met muziek, media en theater. In iedere uitzending spreekt presentator Hijlco Span een uur lang met bekende of minder bekende Nederlanders en zijn er regelmatig live optredens te horen. Het programma draagt Vier het Leven een warm hart toe, vorig jaar waren we al eens te gast. De Week tegen Eenzaamheid was voor Volgspot een mooie aanleiding om Vier het Leven nogmaals uit te nodigen. In deze uitzending gingt Hijlco Span in gesprek met vrijwilliger Marijke en deelnemer mevrouw Bach.

Libelle
Weekblad Libelle heeft een vaste rubriek, ‘Dit Doe Ik’, waarin een lezeres vertelt wat zij voor een ander doet. Vrijwilliger Jasmin vertelde deze week over  haar vrijwilligerswerk bij Vier het Leven.

Volkskrant
De Volkskrant heeft een wekelijkse rubriek waarin journalist Marjon Bolwijk 100-jarigen interviewt. Hoe kijken zij terug op de eeuw die achter hen ligt en welke levenswijsheden hebben zij opgedaan. Vier het Leven heeft een aantal deelnemers met de prachtige leeftijd van 100. Deelnemer dhr. Hummel (inmiddels 101 jaar!) was bereid om zijn levensverhaal te vertellen en vertelt dat hij ook nog steeds graag uitgaat, met Vier het Leven!

NRC
Voor de rubriek ‘Dit Ben Ik’ in NRC, wilde de krant in de Week tegen Eenzaamheid graag aandacht besteden aan ouderen én jongeren. Een van onze jongste vrijwilligers Fleur (19) heeft al vanaf haar 16e verschillende baantjes in de ouderenzorg gehad. Begin dit jaar heeft zij zich aangemeld als vrijwilliger bij Vier het Leven. In NRC vertelt ze haar persoonlijke verhaal: “Ik ga graag met oudere mensen om.”

In de download onderaan deze pagina kun je alle artikelen teruglezen en radio-uitzendingen terugluisteren!

 

Downloads

In de Media

Stichting Vier het Leven in de media tijdens de week tegen eenzaamheid