Nieuws

Maak kennis met…. Floor Brüggenwirth!

17 feb 2024
Afgelopen twee jaar speelde Floor in ‘The Prom’, een musical die wij met bijna 300 gasten hebben bezocht. José, de moeder van Floor werkt al 11 jaar als vrijwillige locatiecoördinator bij Vier het Leven dus zij is al van jongs af aan bekend met onze activiteiten. Een extra reden voor Floor om na afloop van de voorstelling een praatje met de Vier het Leven-gasten te maken. Vanaf 26 februari is zij in het theater te zien als Margot in de musical 'Je Anne". Lees hier het interview en bekijk het optreden van de cast in 'Tijd voor Max'.

Op dit moment bereidt Floor zich voor op haar nieuwe rol: Margot, de zus van Anne Frank in de musical ‘Je Anne’. Deze voorstelling wordt in diverse regio’s in ons programma aangeboden.

Vertel eens iets over jezelf; hoe ben je in de musicalwereld terecht gekomen?

Als kind speelde ik buiten en zongen er vriendinnetjes van mij buiten liedjes die zij op de musicalles hadden geleerd. Dat wilde ik natuurlijk ook, en zo ging ik op musicalles. Deze les was mijn favoriete moment van de week. Dit groeide uit in een enorme passie. Zeker toen ik, na een heleboel audities als kind, werd aangenomen bij de Efteling voor de musical Pinokkio. Zo kwam ik in contact met de volwassen acteurs die een opleiding hadden gevolgd in de richting musical. Dat zag ik wel zitten, en daar ging ik alles aan doen! Het is namelijk niet gemakkelijk om aangenomen te worden voor een musicalstudie. Er zijn ongeveer 400 aanmeldingen en maar 12 plekken op de school waar ik naartoe wilde. Ik stopte met hockeyen om meer te kunnen gaan dansen, ik had privé zanglessen, speelde in musicals van de Efteling, nam een tussenjaar na mijn vwo, deed een vooropleiding en studeerde thuis heel hard.

Na dat ene beslissende telefoontje was ik dan echt aangenomen. Ik ging studeren op Fontys Hoge School voor de Kunsten in Tilburg. Samen met mijn klas waren wij dag in, dag uit aan het studeren om het beste uit onszelf te halen. Dit niet zonder slag of stoot, omdat het een fysiek en mentaal zware studie is. Wij zitten niet te typen achter een laptop en leveren een werkstuk in, wij zijn ons eigen product. Ik vond het geweldig en mijn klasgenoten werden mijn familie. In mijn vierde jaar ging ik, na auditie te hebben gedaan, stagelopen in de musical The Prom. Dit betekende dat ik 5 á 6 avonden per week een voorstelling speelde. Het was gaaf om alles nu echt mee te maken en het musicalvak mijn werk te mogen noemen.

Eenmaal alles afgerond op school was het tijd om het vak echt in te gaan. Het afgelopen jaar heb ik als freelancer gewerkt. Ik gaf musicallessen hier en daar, trad op bij bedrijfsfeestjes en vloog de wereld over om te zingen op cruiseschepen. Het is interessant om verschillende aspecten van mijn vak te kunnen onderzoeken, om te kijken wat echt goed bij mij past.

Is het altijd al je droom geweest om in musicals te spelen?

Zeker! Na het zien van High School Musical en het buitenspelen met de vriendinnetjes die al op musicalles zaten, voelde ik dat ik heel graag musical wilde doen. Terugkijkend naar filmpjes van mij als klein kind, ben ik altijd aan het zingen of dansen. Ergens op een filmpje vraagt iemand mij wat ik later wil worden en ik antwoord kunstenaar! Nou, volgens mij is dat wel gelukt!

Wat vind jij als jonge musicalster van de activiteiten van Stichting Vier het Leven? 

Stichting Vier het Leven is, vind ik, een fantastische organisatie voor gasten die graag begeleid naar het theater gaan. Theater is voor mij een plaats om te verwonderd te worden en te genieten samen met anderen. Het is fijn dat iedereen zo de kans krijgt om dit te kunnen blijven doen in samenwerking met Vier het Leven. Daarnaast hoor ik regelmatig leuke verhalen van mijn moeder, over hoe gezellig het was geweest en hoe erg de gasten hadden genoten. Als ik daar nog extra aan kan bijdragen door achteraf even te komen kletsen, dan doe ik dat met alle liefde.

Hoe bereid je je op dit moment voor op je nieuwe rol van Margot?

We zijn begin januari begonnen met repeteren. Daarvoor had ik het script al gekregen en had ik mijn teksten uit mijn hoofd geleerd. Daarnaast heb ik het dagboek van Anne nog eens gelezen, en verdere informatie opgezocht over Margot, het Jodendom en de oorlog. Nu zitten we midden in het repetitieproces en gaan we elke dag een stukje verder met het instuderen van het hele stuk. Het is mooi om met ervaren acteurs, Wim Driessen, Chris Tates en anderen, op de vloer te mogen staan, naar hen te kijken en te leren.

Waarom moeten gasten van Vier het Leven volgens jou zeker een bezoek brengen aan de musical ‘Je Anne’?

Je Anne is een zeer integere voorstelling over de tijd van de onderduikers in het achterhuis. De musical blijft dicht bij wat Anne in haar dagboek heeft geschreven, en gaat daarom over de banale zaken die een tienermeisje meemaakt. Dit maakt het erg ontroerend en daarnaast is het een mooie muzikale weergave van wat hen bezighield. Anne Frank, gespeeld door Silvana Rocha, met wie ik samen heb gestudeerd aan de Fontys, heeft mij in de eerste week al ontzettend ontroerd met haar weergave van Anne.

Tijd voor Max

Op 15 februari trad Floor op in 'Tijd voor Max' en zong met de cast het nummer: 'Oh, Ik Weet Nog'. Hier kun je het optreden terugkijken!

Wij wensen Floor heel veel succes in het theater!