Nieuws

Zomereenzaamheid onder ouderen

27 jun 2024
Nu de meeste Nederlanders hun koffers pakken en op vakantie gaan, blijven veel ouderen alleen achter. Zonder familie en bekenden is het sociale netwerk van ouderen in de zomermaanden vaak kleiner en dit kan zorgen voor gevoelens van eenzaamheid. Daarom heeft Vier het Leven ook in de zomermaanden in veel regio’s een divers cultureel programma samengesteld, waarbij de focus ligt op gezelligheid en het sociale contact met anderen.

Wij organiseren bijna 500 activiteiten! Deelnemers van Vier het Leven kunnen bijvoorbeeld genieten van een bezoek aan Artis of een rondvaart over de Friese Meren. Wij bezoeken het theaterfestival ‘Volbloeiers’ en het Shakespearetheater Diever. Ook organiseren wij in de zomerperiode rondleidingen in diverse musea en gaan in veel regio’s met z’n allen naar de film. 

Naast uitgaan is het ook mogelijk om vanuit de eigen woonkamer online te genieten van cultuur. Via het digitale Ontmoetingsplein van Vier het Leven kunnen ouderen meerdere keren per week deelnemen aan lezingen en gezellige Koffiemomenten. Zo kunnen ouderen die er niet op uit kunnen, toch in contact blijven met leeftijdsgenoten. En omdat je nooit te oud bent om te leren, organiseren wij in samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan diverse online Seniorencolleges. 

"Wij willen ervoor zorgen dat ouderen iets hebben om naar uit te kijken en dat zij zich gezien en gehoord voelen, vooral ook tijdens de zomermaanden", zegt oprichter en directeur Annerieke Vonk van de stichting. "Onze activiteiten bieden niet alleen gezelligheid en inspiratie, maar ook een waardevolle gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale contacten te onderhouden."  

Klik hier voor meer informatie over onze (zomer)activiteiten.

Wil jij ons helpen? Met jouw donatie kan Vier het Leven nog meer ouderen een mooie zomer bezorgen.