Nieuws

Na 20 jaar stopt oprichter Annerieke Vonk als directeur en bestuurder

01 jul 2024
Na 20 jaar aan het roer te hebben gestaan bij onze stichting die is opgericht met als doel ouderen deel te laten nemen aan sociaal culturele activiteiten ter voorkoming van sociaal isolement, heeft Annerieke besloten om per 1 januari 2025 afscheid te nemen en een nieuwe stap in haar carrière te zetten.

Rolf Vriezen voorzitter raad van toezicht: “Wij zijn trots op wat Annerieke heeft opgebouwd en wat zij met haar team heeft gerealiseerd. Annerieke heeft als (mede)oprichtster een cruciale rol vervuld voor het succes van Stichting Vier het Leven en vanuit dat gezichtspunt vinden wij het erg jammer dat zij dit besluit heeft genomen. Tegelijkertijd biedt dit haar mooie kansen voor de toekomst. Wij wensen haar het allerbeste toe.”

Annerieke Vonk: “In 2005 heb ik Vier het Leven opgericht, omdat we zagen dat ouderen het niet altijd makkelijk vonden om mee te blijven doen in de samenleving. Ik ben trots op de organisatie die er nu staat en de impact die ze maakt. Na twintig jaar aan het roer te hebben gestaan is het voor mij tijd voor een nieuwe stap. Ik ben dankbaar voor de enorme inzet van alle vrijwilligers, het bevlogen team van medewerkers, alle sponsors en financiers.”

De reacties van deelnemende ouderen zoals ‘ik voel me de koningin van de avond’ en ‘het voelt alsof iemand een raam openzet’ was voor Vonk en de stichting een enorme drijfveer om door te groeien en activiteiten voor nog veel meer ouderen in Nederland mogelijk te maken. Cultuur inspireert, verrast, ontroert en zorgt ervoor dat je heerlijk kunt lachen, of je nu dertig bent of negentigplusser.

Het is nog niet bekend door wie Annerieke wordt opgevolgd, en wat haar volgende stap is. De vacature voor een nieuwe directeur/bestuurder zal in de week van 8 juli worden uitgezet.