Zo werkt het

Wilt u gezellig een middag of avond uit? Dat kan met Vier het Leven!

U wordt thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met leeftijdsgenoten (gemiddelde leeftijd 80+) gaat u gezellig naar een theater, filmhuis, bioscoop of museum bij u in de buurt. U geniet van een drankje tussendoor en wordt na afloop weer veilig thuisgebracht. Samen uit, samen genieten.

Alle stappen:

1
U meldt zich aan bij Vier het Leven

Dat kan via het inschrijfformulier op de website, telefonisch (tel. 035 - 5245156) of per e-mail. U ontvangt dan een informatiepakket van Vier het Leven met hierin o.a. een inschrijfformulier, onze werkwijze en het programmaboekje met hierin het aanbod voor uw regio. Wij versturen u daarna ongeveer driemaal per jaar een programmaboekje met het culturele aanbod voor uw regio. Daarnaast sturen wij incidenteel nog een speciale uitnodiging voor bijvoorbeeld films of een matinee.

2
U maakt uw keuze uit het programmaboekje

Na ontvangst van het informatiepakket stuurt u ons het ingevulde inschrijfformulier retour. Ook kunt u dan een keuze maken welke voorstelling(en) u graag wilt bezoeken en vervolgens telefonisch, schriftelijk of online (via onze website) reserveren. Daarna krijgt u van ons een bevestiging van uw reservering.

3
Contact met vrijwilliger

Twee dagen voorafgaand aan de activiteit wordt u gebeld door een Vier het Leven-vrijwilliger om even kennis te maken, eventuele details met u door te nemen en om de juiste ophaaltijd met u af te spreken.

4
U wordt thuis opgehaald

De vrijwilliger komt u thuis ophalen en samen met de vrijwilliger en één of twee andere ouderen gaat u gezellig een middag of avond uit.  De vrijwilliger parkeert de auto zover mogelijk voor de deur van de locatie zodat u niet ver hoeft te lopen. Wij houden bij de planning natuurlijk ook rekening met uw mobiliteit. Dus als u een rollator of stok heeft dan kunt u dit bij uw reservering aangeven en dan kunt u deze gewoon meenemen.

5
Zorgeloos genieten

Eenmaal in het theater drinkt u eerst een drankje samen met de andere gasten van Vier het Leven aan een speciaal voor ons gereserveerde tafel, waarna u zorgeloos kunt genieten van de voorstelling. Vier het Leven reserveert altijd de beste plaatsen in het theater. In de pauze staat er op dezelfde tafel een drankje voor u klaar. Na de voorstelling wordt u weer veilig thuisgebracht door de vrijwilliger.

Downloads

Werkwijze Vier het Leven

In dit document vindt u uitgebreide informatie over onze werkwijze m.b.t. reserveren, afmelden, betalen en vervoer.